Vergelijkbare artiesten

Albums

€ 13,99

Dance - Verschenen op 1 januari 2011 | Polydor Records

Booklet Onderscheidingen 4F de Télérama - The Qobuz Ideal Discography - Pitchfork: Best New Music - Sélection Les Inrocks - 3 étoiles Technikart - Sélection du Mercury Prize
James Blake is een in Londen woonachtige dubstepartiest wiens debuutalbum een weergave is van zijn beroemde eclectische stijl. Hij eindigde als tweede in de Sound of 2011 lijst van de BBC. Op het album staat een mengeling van elektronische productie en de meer traditionele opnametechniek. Deze fusie is het meest duidelijk te horen op de Feist-cover “Limit to Your Love”, wat ook meteen de eerste single van het album is. Blake is zwaar beïnvloed door artiesten als The XX, en zegt dat hun succes het gemakkelijker heeft gemaakt om zijn muziek te begrijpen.
€ 17,99

Dance - Verschenen op 1 januari 2011 | Polydor Records

Onderscheidingen 4F de Télérama - The Qobuz Ideal Discography - Pitchfork: Best New Music
€ 19,49
€ 13,99

Electro - Verschenen op 6 mei 2016 | Polydor Records

Hi-Res Onderscheidingen 4F de Télérama - Pitchfork: Best New Music
€ 13,99

Electro - Verschenen op 5 mei 2016 | Polydor Records

Onderscheidingen Pitchfork: Best New Music
In 2016 komt zonder enige aankondiging vooraf het album Colour In Anything van James Blake uit. Het derde album van de Britse zanger en muzikant wordt opgenomen in Malibu maar is net als zijn eerdere platen alles behalve zonnig te noemen. Opnieuw brengt Blake een mix van soul, gospel en elektronische popmuziek, die zich veelal in donkere sferen afspeelt. Het album wordt geproduceerd door Rick Rubin en kent bijdragen van onder anderen Justin Vernon en Frank Ocean.